😀, je Zegen-Affirmatie van de Maand februari 2023 staat klaar

Published: Sun, 02/05/23

De Engelse gewoonte die ons goed zou doen + De "truc" om anderen te laten doen wat jij wilt (zolang het positief is) + Eén of meer: de meest gestelde vraag beantwoord

 


Gedachten zijn krachten - Aedith Hagenaar

Lieve ,

Hier is jouw affirmatie van de maand februari 2023:Ik zegen je.  
Ik zegen de mensen in mijn leven, elke dag weer, ik zegen ze bewust, en keer op keer. 

 

Korte uitleg: Mijn Engelse schoonmoeder zegt het voortdurend, en zij is zeker niet de enige, in allerlei zinnen. Bijvoorbeeld: "Die buurman van mij, bless him, heeft..." of "Wat lief dat je dat voor me gedaan hebt, bless you" of "Die arme kinderen in Afrika, bless them", en natuurlijk nadat iemand geniest heeft: "Bless you!" (bless betekent zegenen).

Voor de meeste Engelsen is het misschien zo'n automatische geworden, dat ze het niet meer bewust doen – dat is aan de ene kant jammer, want bewuste intenties hebben altijd meer impact, maar aan de andere kant is hun denken dus positief geprogrammeerd, wat dit betreft.Het magische yogacentrum
Afgelopen week ontmoette ik een bijzondere Indiase vrouw, en ik raakte met haar in gesprek. Ze vertelde me het verhaal van hoe ze haar yoga-studio kreeg, terwijl haar man en zoon mordicus tegen waren en haar voor gek verklaarden. Ze begon met elke keer dat haar man of zoon iets negatiefs zeiden over haar droom, in plaats van in haar pijn, verdriet en verongelijktheid te gaan zitten, ze te zegenen. Met andere woorden, ze stuurde bewust liefde en zegeningen naar ze toe, en liet daarbij geen enkele negatieve gedachte in zichzelf toe. Bovendien bleef ze affirmeren dat ze een yoga-studio had. Ze bleef over haar droom praten, zonder ooit actie te ondernemen of zelfs maar haar man te proberen overtuigen dat het wel een goed idee was. 

De vrouw werkte samen met haar man in diens winkel. Op een dag kwam er een man langs, die vroeg om werk. Haar echtgenoot had medelijden met de man, en vroeg wat hij kon doen. 'Ik kan schoonmaken, verven, kasten bouwen, van alles met mijn handen,' antwoordde de man.

Toen pakte de echtgenoot de sleutelbos van een oud magazijn dat hij had, en liep er met de man heen. Hij wenkte zijn vrouw om ook mee te gaan. 'Haal dit magazijn leeg en knap het helemaal op, zij zal je precies zeggen hoe ze het wil.'

Daarbij wees hij naar zijn vrouw, en gaf haar de sleutels. 'Hier is je yogacentrum,' zei hij. Rechtszaak verloren
Een ander verhaal dat ze me vertelde was over een jonge vriendin van haar uit India, wiens ouders waren overleden en die in een rechtszaak verwikkeld was met haar oom, over het huis van haar ouders. Vanaf het begin begon ze haar oom – haar tegenstander – telkens wanneer ze aan de rechtszaak dacht, of hem zag, te zegenen. Met andere woorden, ze stuurde bewust liefde en zegeningen naar ze toe, en liet daarbij geen enkele negatieve gedachte in zichzelf toe. Ze affirmeerde simpelweg haar zegening en een blijde uitkomst – zonder te bepalen welke uitkomst dat zou moeten zijn.

Uiteindelijk verloor ze de rechtszaak, maar ze bleef doorgaan met het zegenen van haar oom, en liet geen woede of wraakgedachten toe in zichzelf. Na 3 jaar kwam haar oom langs, gaf haar de sleutels en zei dat het huis van haar was.  

De wijsheid – en het hoge spirituele niveau – van deze 2 vrouwen is de inspiratie voor de affirmatie van deze maand. Het is mijn intentie om alleen nog maar te zegenen: wanneer een van mijn kinderen iets doet waar ik niet blij mee ben, wanneer mijn partner een afwijzende opmerking maakt, wanneer iemand iets doet wat me ergert...De truc
óf wanneer ik iets wil, waarbij de ander me lijkt tegen te werken, of ontmoedigt, of zelfs iets heel anders wil! 

Ik noem het natuurlijk een beetje gekscherend een 'truc', maar in feite is het een verheven spirituele staat om te blijven affirmeren wat jij wilt – en je door niets en niemand te laten ontmoedigen, kleineren, of boos of angstig te laten maken. En die staat bereik je onder andere door die ander te zegenen. (Zie ook wat ik verderop schrijf dat belangrijk is om te weten.)Water Konijn
Het is vaak gemakkelijker om iemand die je niet kent te zegenen, dan iemand die heel dicht bij je staat, zeker als de ergernis (of welke negatieve emotie dan ook) is opgelopen. Maar juist de mensen op je pad, en waarvan het lijkt dat ze allerlei obstakels op je pad gooien of zelf het obstakel zijn, bieden jou de grootste schat: de mogelijkheid over je ego heen te groeien en een Bron van Liefde en Zegeningen te zijn.  


We zijn twee weken geleden het jaar van het Water Konijn ingegaan – en dat vertelt mij dat het tijd is om op een nieuwe, meer verheven manier met de mensen in ons leven om te gaan. Zegen de mensen in je leven, elke dag weer, zegen ze bewust, en keer op keer. 

Tip 1
Spreek de eerste affirmatie inwendig (of hardop, als je je daar vrij toe voelt) uit tegen elk persoon (van je partner tot de kassière in de supermarkt) die je tegenkomt.

Tip 2
Vervang, in de tweede affirmatie, de tekst "de mensen in mijn leven" door de naam van de specifieke persoon, als die iets doet of zegt wat jou kwetst/ergert/boos maakt/enzovoort. Dus, even met de naam van mijn partner:

Ik zegen Michael, elke dag weer, ik zegen hem bewust, en keer op keer. 

 
 

, ik beschouw het niet als een toevalligheid, dat het een jaar geleden is dat de oorlog in Oekraïne begon, en ik de inspiratie kreeg voor deze affirmatie van de maand. Ook in de landen waar geen oorlog heerst, is een polarisatie gaande, aan welke kant je ook staat: zij tegen ons.

Dit is nóóit de weg naar vrede. De weg naar wérkelijke vrede is geplaveid met zegening en liefde. 


Belangrijk om te weten: een zegening is géén goedkeuring van gedrag. 
En in tegenstelling tot wat je misschien denkt: een zegening houdt ongewenst gedrag NIET in stand.

Een zegening vult het hart van degene die gezegend wordt met liefde en compassie, zodat die persoon langzaam maar zeker van binnenuit de behoefte voelt om te handelen vanuit liefde en verheven waarden, en voor het hoogste goed. 

Vanuit die gedachte: wie in de wereld ga jij vandaag zegenen? Onthoud: gedachten zijn krachten.


Edith Hagenaar
Heb een heerlijke, heelrijke maand, 
 

Aedith Hagenaar 
https://www.sunshineforthesoul.com

***** reach for the stars * surrender to the flow of life * love to the fullest ***** 


P.S. Even iets heel anders. In deze video beantwoord ik een veelgestelde vraag over affirmaties: moet je er nou met 1 tegelijk werken, of met meer?

Eén of meer?

Bekijk de video op https://www.sunshineforthesoul.com/een-of-meer

https://www.sunshineforthesoul.com/stenenvertellen/stenen-vertellen-over-geld-gelukOntdek je Zielsmissie

https://www.sunshineforthesoul.com/boek/zielsmissie
P.P.S. Stuur deze e-mail gerust door aan anderen als je denkt dat ze het waarderen, maar wel in zijn geheel met alle links en mijn naam! Abonneer op de Affirmatie van de Maand kan via https://www.palaysia.com/affirmatie/
 


P.P.P.S. Waardeer je mijn werk?  Misschien vind je het leuk om dan eens rond te kijken tussen de boeken en cd's die ik gemaakt heb: https://www.sunshineforthesoul.com/edith-hagenaar
of bekijk de interviews met mij op https://www.palaysia.com/edithhagenaar/
of snuffel eens door de vele inspirerende boeken, cd's, dvd's, cadeautjes, kaartsets en stenen op https://www.sunshineforthesoul.com 


Reacties? Vragen? Mail me gerust, ik lees alles, maar ben niet altijd in staat (direct) te antwoorden door de hoeveelheid mails!

Copyright alle teksten: © Edith Hagenaar
 
 
 
In mijn hoofd is alleen nog plaats voor positieve, levenskracht versterkende gedachten. Ik maak nu de stap om mijn leven te veranderen door mijn gedachten te veranderen.


Jan Benninghstraat 11
Amstelveen Noord-Holland 1181SB
NETHERLANDS


Unsubscribe   |   Change Subscriber Options