je Toeval-Affirmatie van de Maand februari 2024

Published: Wed, 02/07/24

Wat oud zijn écht betekent + 
Het simpele trucje om onbewuste overtuigingen boven water te krijgen + 
Hoe je in een snel veranderende wereld bijblijft (of juist niet)  


Zet afbeeldingen aan: Gedachten zijn krachten - Aedith Hagenaar

Lieve ,

Hier is jouw affirmatie van de maand februari 2023:



In deze nieuwe wereld vind ik met gemak mijn juiste stek,
alles valt vanzelf op z'n plek.


(de tweede affirmatie volgt aan het einde, want die heeft wat uitleg nodig!) 



Korte uitleg: Een goede vriendin van mij vertelde dat ze het moeilijk vindt om in een wereld die vindt dat jonger ook beter (en goedkoper) is, én razendsnel aan het veranderen is, een baan te vinden – laat staan een droombaan. 

Dat raakte iets bij mij – ik werd me bewust dat ik, zelfs als ondernemer, ook steeds vaker denk dat ik te oud ben, dat ik niet meer mee kan komen, en dat ik al die snelle veranderingen niet bij kan benen.  

Zodadelijk hierover meer. Maar eerst:



Het simpele trucje om onbewuste overtuigingen boven water te halen
Wanneer een gedachte nog onbewust is, kun je er eigenlijk niets aan doen – je realiseert je niet dat je 'm denkt. Maar het zijn de onbewuste gedachten die de drijfveer zijn onder je gedrag. Positieve onbewuste gedachten drijven je tot positief, gewenst gedrag. Maar niet-dienende onbewuste gedachten drijven je tot blokkerend of zelfs destructief gedrag.

Maar je komt daar dus niet achter, omdat die negatieve gedachten onbewust zijn...

Gelukkig is er een simpel trucje om onbewuste, blokkerende gedachten naar je bewustzijn te krijgen. Ik paste 'm van de week toe, en kreeg dus vanochtend via mijn vriendin antwoord. 

Om dit trucje toe te passen, volg je deze 5 stappen:

 
1. Neem je iets wat je wilt veranderen of verbeteren in je leven. 

2. Maak, als je 's avonds in bed ligt en klaar bent om te slapen, bewust contact met je Hogere Zelf en via je Hogere Zelf met de Bron. Verhoog je vibratie door de liefde van de Bron door je heen te laten stromen. 

3. Denk nu aan dat wat je wilt bereiken of verbeteren. 

4. Stel de vraag aan je Hogere Zelf en/of de Bron: welke overtuiging van mij blokkeert ...? [vul in: dat wat je wilt bereiken].

Ik gebruikte de zin: 'Welke overtuiging van mij blokkeert mijn uitbreidingsplannen voor mijn bedrijf?'

5. Ga direct slapen (doe niets anders meer), en herhaal tot je in slaap valt deze ene mantra:
Ik herken het antwoord wanneer ik het krijg. 

Let op: doe dit trucje nooit met een verlaagde vibratie of vanuit een gevoel van verdriet, gebrek, angst of ontoereikendheid!

Met name die laatste mantra is belangrijk, omdat dit er ten eerste voor zorgt dat je gedachten bezig blijven totdat je slaapt en je daardoor niet iets negatiefs kunt denken. Ten tweede, omdat je nooit weet hoe en wanneer je het antwoord krijgt. 



Eentje maar?
Het valt je misschien op dat ik in enkelvoud spreek: welke overtuiging. Terwijl er mogelijk meerdere overtuigingen onder kunnen zitten. De reden hiervoor is dat het beter is om één voor één je blokkerende overtuigingen boven water te halen.

Je Hogere Zelf weet wat voor jou de beste volgorde is om je overtuigingen aan te pakken. Want de bedoeling is natuurlijk, dat je zo'n gevonden overtuiging neutraliseert en omdraait tot een positieve overtuiging. Het is veel effectiever om dat één voor één te doen.

Als je de eerste overtuiging hebt omgedraaid, pas je simpelweg het trucje weer opnieuw toe om een eventuele volgende blokkerende overtuiging boven water te halen. 

Dit trucje komt overigens uit mijn nieuwe boek dat over een maand verschijnt:
Wat als? - Hoe het stellen van de juiste vragen je leven verandert
https://www.sunshineforthesoul.com/boek/wat-als-vragenboek



Hek van de dam
Zoals beloofd keer ik nog even terug naar het onderwerp zelf, en de onbewuste overtuiging die ik dankzij mijn vriendin vond – en een antwoord was op de vraag die ik een paar dagen eerder via het bovenstaande trucje had gesteld! 

Zodra ik zo'n blokkerende overtuiging heb gevonden, ga ik er mee aan het werk. Bijvoorbeeld met The Work van Byron Katie. Eén van de onderdelen daarvan is het vinden van voorbeelden van het tegengestelde

En soms is dan het hek van de dam: ineens kwam er een stortvloed van voorbeelden in mijn hoofd, van mensen die pas op late leeftijd opbloeiden, op late leeftijd erkend of gezien werden, op late leeftijd succesvol werden.  

Sterker, mijn grote voorbeeld als uitgever, Louise Hay, begon haar uitgeverij pas op 60-jarige leeftijd en ruim 30 jaar later is het een multinational met een omzet die ik schat op rond de 80 miljoen dollar, en wereldleider in zijn niche. 

Met die stortvloed aan voorbeelden realiseerde ik me weer: het maakt echt niet uit of je afgekeurd, arm, afgeschreven of oud bent. Dat zijn alleen maar blokkades als ik (of jij) ze dat maak. 

Dit citaat van Henry Ford past daar precies bij:

Whether you think you can, or you think you can't – you're right
(of je nou denkt dat je het kunt, of dat je het niet kunt – je hebt gelijk). 

Ja, de wereld verandert – snel. En ja, we worden ouder. En ook ja: we zijn in staat in die wereld onze plek te vinden. De plek waar we bloeien, gelukkig zijn en onze dromen doen uitkomen. 


 
 
 
, maar eigenlijk... is alles omgedraaid.

Het gaat er om de juiste plek te zijn, in deze veranderende wereld. Kun jij een stabiele baken zijn voor al die jongere generaties? Kun jij een wegwijzer zijn voor de zoekenden? Kun jij een vredesstichter zijn voor de strijdenden?

We denken vaak dat in onze maatschappij jeugd gewaardeerd, en ouderdom niet geëerd wordt. Maar dat is puur ons denken dat alleen kijkt naar bewijs dat past bij zijn overtuigingen. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die op late leeftijd geëerd, gerespecteerd en gewaardeerd worden – maar alleen zij, die dat door hun vibratie opeisen. Bij welke groep wil jij horen? 

Wanneer je innerlijk, op vibrationeel niveau bent, wie je bestemd bent te zijn, vallen alle puzzelstukjes van je leven op z'n plek. Dan hoef je die plek niet meer te zoeken, of na te jagen: dan vindt die plek jou. 



Ik bén de juiste, pure plek – ik ben een voorbeeld en een baken. 
Alles valt me gemakkelijk toe – ik help de wereld te ontwaken. 
Ik word gerespecteerd, mijn wijsheid geëerd – liefhebben en liefde zijn, zijn mijn enige taken.    


Tip: Zeg de affirmatie(s) nu meteen 30 keer op, en herhaal ze tijdens simpele dingen als afwassen of naar het toilet gaan, of als je onderweg bent. Laat jezelf ontspannen terwijl je ze herhaalt, geef je over aan de betekenis van de affirmatie en ontsluit jouw hogere vibratie.        

Onthoud: gedachten zijn krachten.

Edith Hagenaar
Heb een heerlijke, heelrijke maand, 
 

Aedith Hagenaar 
https://www.sunshineforthesoul.com

***** reach for the stars * surrender to the flow of life * love to the fullest ***** 

 

P.S. Meer wijsheid over positief denken, overtuigingen onderzoeken en manifesteren:

Wat als - Aedith Empress Hagenaar


Ben je hongerig naar iets wat jouw persoonlijke ontwikkeling versnelt?
Zoek op onderwerp:

 

Ontdek je Zielsmissie

https://www.sunshineforthesoul.com/boek/zielsmissie




https://www.sunshineforthesoul.com/beauty/rose-of-the-empress


P.P.S. Stuur deze e-mail gerust door aan anderen als je denkt dat ze het waarderen, maar wel in zijn geheel met alle links en mijn naam! Abonneren op de Affirmatie van de Maand kan via https://www.palaysia.com/affirmatie/
 


P.P.P.S. Waardeer je mijn werk?  Misschien vind je het leuk om dan eens rond te kijken tussen de boeken en cd's die ik gemaakt heb: https://www.sunshineforthesoul.com/edith-hagenaar
of bekijk de interviews met mij op https://www.palaysia.com/edithhagenaar/
of snuffel eens door de vele inspirerende boeken, cd's, dvd's, cadeautjes, kaartsets en stenen op https://www.sunshineforthesoul.com 






Reacties? Vragen? Mail me gerust, ik lees alles, maar ben niet altijd in staat (direct) te antwoorden door de hoeveelheid mails!

Copyright alle teksten: © Edith Hagenaar








 
 
 
In mijn hoofd is alleen nog plaats voor positieve, levenskracht versterkende gedachten. Ik maak nu de stap om mijn leven te veranderen door mijn gedachten te veranderen.


Jan Benninghstraat 11
Amstelveen Noord-Holland 1181SB
NETHERLANDS


Unsubscribe   |   Change Subscriber Options